burstw0w

Home About Историја github burstw0w

UltimaJS, ил шта год. Raycasting јбг

Гледам ти ја шта ради John Carmack маг рачунарски пре неки дан на јутјуб, па Commander Keen, ово оно, хтео човек да направи 3D ал на рачунару графика лоша прелоша (хероин никакав), те човек откуца можда најјачу ствар коју сам икад видео (реално смориће ме за 5 дана ал нема везе јер сад је најјача ствар, као што је већ било пре 100 година кад сам се исто ложио на ово).
Углавном, да не дужим, човек направи raycasting engine и у њему Wolfenstein 3D. И сад мени пало на памет ај ти Балша исто то ал типа у неком модерном језику, а како сам живце себи искидао док сам исподешавао Haskell и GO на свом рачунару, а како ми се језици које знам уопште тренутно не допадају (Java и python), реко ај да га правимо у JS, јер здрав човек има хиљаду жеља а болестан само једну, да прави Wolfenstein3D клон у претраживачу.
Е сад дошло је до малих неких промена јер ми је већа ложана да играм Ултиму, те планирам направит random lvl generator и неке мађије да можеш да бацаш на караконџуле и да то буде читава игрица. Refresh странице, Јово наново.

У суштини, ео вам линка па шетајте мало.
За сад је само у почетној фази (W A S D move, Q E look)